בעשור האחרון עולם האינטרנט עבר מהפכה שקטה בהרגלי הגלישה: הסמארטפונים טרפו את הקלפים ואפשרו נגישות וגלישה מכל מקום ובכל זמן. תחרות ספקיות האינטרנט, מחירי אינטרנט נמוכים ומכשירים ניידים משתפרים טכנולוגית מעודדים צריכת תכנים גוברת. עולם הפרסום כמרקחה, ופתאום יש מקום גם לעסקים בינוניים וקטנים.

הסטטיסטיקה הנוכחית מצביעה על 70% חשיפה ראשונה במכשירי סמארטפון. נתונים אלו דינמיים ומשתנים במהירות. מגמה זו מובילה את כל השוק להתמקד בתוכן המותאם לנייד, מה שהופך את הצריכה לנגישה ותגובתית במיוחד, והיא רק תתחזק.

אם פעם "אם אינך באינטרנט כאילו אינך קיים" היה רלוונטי, כיום ניתן לומר שאם אין לך נוכחות ונגישות מקסימלית גם בסמארטפון – כאילו אינך קיים. בעולמנו המהיר אנו נדרשים לתגובה מהירה, וזניחת זירת המובייל פירושה הפסד בהובלת השוק. אין צ'אנס שני, ואם הוא קיים, הוא קצר אף מהראשון. אנחנו חייבים להרשים ולספק דרישות בפחות משלוש שניות.



אתרים רספונסיביים: התשובה הטכנולוגית


כחלק מדרישות השוק לספק חשיפה מקסימלית בפלטפורמות רבות בחיסכון של זמן וכסף, עולם המדיה האינטרנטית ערך התאמות והוליד את הפלטפורמות הרספונסיביות, או בשמן הידוע: אתרים רספונסיביים.

אתרים אלו ניתנים לגלישה ממכשירים שונים (טאבלטים, מחשבים שולחניים, ניידים) בגדלי מסכים שונים. האתרים "יודעים" להתאים עצמם לנראות אופטימלית, ובכך ממקסמים את חשיפתם. הדרישה הולידה היצע: כיום נבנים אתרים, מודולים, תוכנות, עמודי נחיתה ואפליקציות על מערכות רספונסיביות, המאפשרות שימוש וגלישה בכמה שיותר מסכים בו זמנית.

המשמעות היא שאדם בעל אתר בית יכול לחשוף את שירותיו או מוצריו במכפלות חשיפה. הנחת המוצא שלקוחות פוטנציאלים ימתינו בסבלנות לצרוך מידע רק במשרד או בבית התיישנה, ודיון אתר בית שאינו רספונסיבי לכישלון חרוץ.

שינויים בהרגלי הצריכה מחייבים אותנו להתאים את החשיבה ודרך הצגת השירותים והמוצרים. בעולם החדש ניתן לגלוש מכל מקום ובכל זמן: בתור, במסעדה, ברכבת, מול הטלוויזיה, ואפילו בשירותים (מה שיכול לאפשר לכם תיאורטית לתפוס גם את נשיא המדינה, אדם עסוק, עם המכנסיים למטה).

הלקוח הפוטנציאלי גולש בנייד ללא תלות גיאוגרפית או בזמן, אך סבלנותו קצרה. הוא מחפש מידע במהירות רבה יותר מאשר במחשב. עובדה זו דורשת מהאתר המותאם לנייד להיות נגיש, זמין, קליט ומעל לכל – מניע לפעולה. זכרו, אם לקוח נכנס לאתר דרך הנייד, לא מובן מאליו שיחזור אליו במחשב, אלא אם כן מוצע לו מידע אטרקטיבי במיוחד שיעניין אותו לאורך זמן.



לסיכום


עסק שהעלה אתר לפני שלוש שנים ומעלה חייב להתחדש באתר רספונסיבי שיתן מענה לדרישות השוק. עסק שאין לו אתר ומתכוון להעלות אחד, חייב לוודא שהאתר החדש יהיה רספונסיבי ומותאם לגלישה בנייד. לשם צועדים העולם והקידמה, ורק כך יהיה לו סיכוי להישאר במסלול התחרות, ואולי אף להוביל בתחומו.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.